En sill man bjuder sina bästa vänner på.

Vi älskar den svenska silltraditionen. En tradition vi varit en del av i över hundra år då vårt företag startades. Våra “karaktärer” är historier som har berättats för oss sedan vi var barn. Nu har de också blivit vår symbol för vårt arv. Låt oss bjuda på en resa i smaker med Sveriges bästa premiumsortiment på sill.

Fiskexporents sill
MARSSTRANDS BRYGGSILL

MARSSTRANDS BRYGGSILL

Brukspatron från de glada dagarna på Marsstrands Grand Hotel pryder vår bryggsill. En krämig sill gjord på Matjes, en kryddfilé. Med kaprisen uppstår en sälta som med gräslök ger mersmak.

VARBERGS DRÖMSILL

VARBERGS DRÖMSILL

Bengtsas-Hasse var en riktig charmör på dansgolvet bland de unga damerna. Han var artig och förde bra. Vår Drömsill är en krämig sill som för tankarna till en riktig Skagenröra. Rikligt med stenbitsrom och dill för skaldjurssmak.

KIVIKS ÄPPLE OCH CURRY

KIVIKS ÄPPLE OCH CURRY

I Kivik samlades alla olika sorters karaktärer. Speleman och luffaren Lundström satte gärna fart på tillställningen. Kiviks Äpple och Curry är en krämig sill med modern smak. Syrliga äpplen och curry ger en spännande och balanserad smak.

FJÄLLBACKAS KRÄFTGRAVADE

FJÄLLBACKAS KRÄFTGRAVADE

Hamnkapten Larsson var en ordningsman av den högre skolan. Men lite kräftfiske tog han sig gärna tid till under de tidiga morgontimmarna. Fjällbackas Kräftgravade är en krämig sill med kräft- och krondillskarak.

ÄNGHOLMENS MATJESSILL

ÄNGHOLMENS MATJESSILL

Ängholmens har en lite rundare smak som går långt tillbaka i tiden. En riktig Matjesklassiker har det blivit med åren. Ett arv som Bose-John och Eks-Erik gärna stolt för vidare till nästa generation.

TOREKOV SENAPSSILL

TOREKOV SENAPSSILL

Feskar-Bengtsson höll till i Torekov. Här skapade han sin egen klassiska senapssill gjord på skånsk grov senap och finaste dill. Söt och stark men ändå len. Som Bengtsson själv.

BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

Brantevikssill är en klar sill med karaktär. Precis som Torsten och Röe-John. Salt och sött balanserat med markerad pepparsmak. Den färska löken höjer smaken ytterligare.

GRÄSÖ LINGONSILL

GRÄSÖ LINGONSILL

Handlar´n var ortens mittpunkt och hade koll på allt byskvaller. Den ena damen efter den andra kom gärna förbi med senaste nytt. Gräsö lingonsill är en god, spännande och marinerad sill i bitar.

Fiskexporents sill

Här hittar du vårt sillsortiment

Vårt välsmakande silsortiment hittar du över hela landet i välsorterade ICA-butiker. Och skulle du inte hitta dem kan du alltid be din butik att ta in dem. För vem vill vara utan? Läs mer om Fiskexporten på vår hemsida