Vår sill är bäst i test

Vi är stolta och glada över att våra sillar vid ett flertal tillfällen har blivit prisbelönade i test av både smak och konsistens i flera av landets medier och vid flera evenemang.

Etta vid Sillens helg

I månadskiftet maj-juni anordnas traditionsenligt Sillens helg på Marstrand. Ett stående inslag är att kora Sveriges godaste sill. Juryn består av välkända krögare och kockar från västkusten med särskild förkärlek till havets läckerheter.

Under Sillens helg 2016 deltog Fiskexporten i det stora smaktestet. När de sillälskande konnässörerna i juryn fick säga sitt var resultatet tydligt. Fiskexportens sill nådde högst i smaktestet och blev bäst i test.

När avsmakningen var klar, i tuff konkurrens, stod våra tre tävlingsbidrag tillsammans högst upp på pallen med Marstrands Bryggsill på första plats! Därmed kunde vi bärga ett diplom och en statyett och framför allt äran i att utses till vinnare. De sillsorter som fick juryn att smälta var Varbergs DrömsillBrantevikssill och Marstrands Bryggsill. Läs mer om Sillens helg här

Vinnare hos Expressens Mitt kök

I december 2017 gjorde Expressens magasin Mitt kök ett smaktest på senapsill inför julen. När det var klart stod Fiskexportens Torekov Senapsill som vinnare. Torekov Senapsills vinst motiverades med att sillen har en god smak och en fyllig konsistens.

Etta i TT:s test av midsommarsill

Vid Nyhetsbyrån TT:s test av inlagda sillar inför midsommar 2018 lyckades vår Fjällbacka Kräftgravade sill med att ta hem förstaplatsen i kategorin krämiga sillinläggningar. Motiveringen löd:

"God smak för de som gillar dill. En ovanlig sill med touch av kräfta som överraskar på sillbordet".

Följ med i vad som händer hos oss

Läs gärna mer om våra vinster i vårt arkiv av nyheter. Här kan du även hänga med i vad som händer och sker hos oss framöver.

Läs mer om vad som händer hos oss