Kräftsäsongen är äntligen här

13 Augusti 2018

Sensommaren är nu på ingång och det är en tid då kräftorna har en självklar plats på matbordet. Att njuta av en kräftskiva för att välkomna hösten är en trevlig tradition och vi på Fiskexporten är glada över att kunna leverera smakrika kräftor till matbord över hela landet.

En tradition med en gedigen historia

Kräftor har ätits i vårt land under flera hundra år, men det var först under slutet av 1800-talet som kräftskivan fick sin början som tradition. Societeten började då fira in den nya årstiden med en riktig fest med nyfångade kräftor.

Med tiden spred sig traditionen och idag är kräftskivan ett trevligt inslag på sensommaren för alla att njuta av med den goda maten, drycken och allt det andra som hör en lyckad kräftskiva till.

Vi är stolta över att vara en del festligheterna och gemenskapen med våra delikata kräftor som vi kokar efter vårt smakrika recept och sedan levererar till butikerna. Välj mellan både signalkräftor och havskräftor.

Testa våra smakrika kräftor

Håll gärna utkik efter våra goda kräftor och testa dem till årets kräftskiva. Se även resten av vårt sortiment av godheter inom fisk och skaldjur här.